Sunday, January 20, 2013

Akhirnya terhasil sesuatu~

Herm....Gelisah ke Mengeluh bunyi cam gitu...apa2 lah asalkan mak menaip..haha...2 ~ 3 hari nie rasa semacam jerk..kenapa ek...mcm x de feel nak buat sesuatu kerja...org tua2 ckp...ko nie main buat jer...cam xdek perasaan..ITU LAH PERASAAN MAK 2 ~ 3 hari nie....
Semalam....selepas melayan anak2 dirumah Babahnya g gym...dengan karenah anak2 ni paham la...sana bunyi ...sini bunyi..lepas yang tu usik yang nie..yang nie plak usik yang tu..yer la kan dah anak 5...macam orang anak 15 dok dalam umah...3x ganda bunyi bising....n last mak menjerit..sapew2 buat hal jap lagi...bising .....mama kurung dalam bilik air...semua terus senyap....x sampai 5 minit....diorang masuk dalam bilik...bentang kan segala ada nak tido....ingatkan dh tido...herm...cerdik2 diorang nie..tutup pintu...diorang biising lak dalam bilik...aduhai...hati mak....mcm berapi dah ..tapi dr diorang memekak kat luar ..baiklah diorang memekak dalam bilik....x sakit sangat telinga....
Dok x sampai 10minit..mak rasa sunyi jer....risau gak...mana pegi anak aku nieh...apa tgk dah tido dah semua...alhamdulillah..tido hanya kakak n abang2 jer..yang kecik masih x tido...adoiii....terpaksa la ckp momok kat dia....baru dapat tidokan dia....jam 1130mlm masih x leh lelapkan mata...apa lagi ...MOOD nak berkraft ada mak...capai la apa yg patut tetiba jer dapat idea dtg...Butang baru sampai dah seminggu ..semalam...dapat gak mak buat apa yang patut..ya la kan lama2 ngan butang nie...kalo lama bosan gak tengok...MAKA....terhasilnya brooch yang ada kat bawah nie...muehehhe...dapat gak...buat apa yang patut~



herm puas hati ....ni jer la mood nak buat..ade lagi yang x terbuat sbb bila datangnya kerajinan yang membuak2..kemalasan pun cakap...wey sudah la..meh2 tido...hehehhe


Saturday, January 19, 2013

MaK punyew citer: WHITENING SUPER DR GOLD

MaK punyew citer: WHITENING SUPER DR GOLD: MENGHILANGKAN JERAWAT MEMUTIHKAN KULIT WAJAH  MENGHILANGKAN FLEK HITAM MENGHALUSKAN KULIT WAJAH RM50.00/SET KRIM SA...

MaK punyew citer: Kesakitan rasa untuk bersalin yang dirasai OLEH LE...

MaK punyew citer: Kesakitan rasa untuk bersalin yang dirasai OLEH LE...: Salam...arinie mak nak post pasal orang lelaki yang sanggup merasa camana rasanya SAKIT NAK BERSALIN...Malaysia tak dek..hanya di luar nega...

MaK punyew citer: BL1M - BANTUAN LESEN 1MALAYSIA

MaK punyew citer: BL1M - BANTUAN LESEN 1MALAYSIA: Anda MASIH BELUM mempunyai LESEN B2 (MOTOSIKAL) ???  ~REBUT PELUANG SEKARANG ~ http://www.bl1m.my/ daftaronline.html FAKTA ...

BL1M - BANTUAN LESEN 1MALAYSIA

Anda MASIH BELUM mempunyai LESEN B2 (MOTOSIKAL) ??? 

~REBUT PELUANG SEKARANG ~


FAKTA BL1M

Hanya untuk Lesen B2 tunggal.
Disasarkan kepada 500 ribu warganegara Malaysia
Terbuka kepada rakyat yg tidak mempunyai sebarang lesen memandu dari umur 17-40
Dijalankan di semua kawasan parlimen seluruh negara.
Peserta akan menjalani kursus yg telah ditetapkan oleh JPJ. Tiada jalan pintas.
Akan berjalan serentak setelah dirasmikan
Berpeluang menduduki ujian berkomputer bahagian 1 sehingga 3 kali

OBJEKTIF
Menggalakkan pemilikan lesen pemanduan yang SAH.
Membantu BELIA yang amat memerlukan lesen tetapi kurang mampu.
Menggalakkan pendidikan tentang undang-undang jalan raya serta membina etika pemanduan berhemat.
Merealisasikan hasrat kerajaan untuk mencapai kadar kemalangan jalan raya yang minimum.
Memberi lesen kepada penunggang motosikal dengan kadar murah diakhir kursus pemanduan mereka.

SYARAT PENYERTAAN
Semua warganegara MALAYSIA berumur di antara 17 hingga 40 tahun pada atau selepas 01 Januari 2013
Tidak pernah memiliki sebarang jenis kelas lesen memandu
Hanya sah untuk lesen Kelas B2 sahaja
Sihat tubuh badan
Menepati semua kriteria yang telah ditetapkan oleh pihak Penganjur dan Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ)
Dikenakan yuran sebanyak RM199.00 (dibayar semasa program pendaftaran dijalankan secara Money Order pada ‘My E.G. Services Berhad’)
Sila bawa kad pengenalan asal semasa proses pendaftaran.
Menduduki semua ujian yang ditetapkan oleh pihak JPJ
Untuk sebarang pertanyaan, sila emel kepada info@bl1m.my atau hubungi talian helpdesk MyEG 03-7801 8888
Tiada cara pintas

Cara Permohonan BL1M Bantuan Lesen 1Malaysia
1. Untuk membuat permohonan BL1M, sila dapatkan borang BL1M dengan klik pada laman dibawah:
http://www.bl1m.my/daftaronline.html 

2. Pemohon berdaftar akan menikmati yuran diskaun untuk lesen motosikal kelas B2 yang mana mereka hanya perlu membayar sebanyak RM199.00.
3. Bantuan adalah penuh dan melibatkan ujian teori undang-undang secara komputer, latihan,ujian praktikal dan sebagainya.

~REBUT PELUANG SEKARANG ~

Kesakitan rasa untuk bersalin yang dirasai OLEH LELAKI (~-@)

Salam...arinie mak nak post pasal orang lelaki yang sanggup merasa camana rasanya SAKIT NAK BERSALIN...Malaysia tak dek..hanya di luar negara sahaja...Pengalaman nie dirasai ileh 2 lelaki penyampai berita Belanda..nak tahu lebih lanjut jom baca entri nie...Mak pun baca dr 
sekadar berkongsi info

Holland – Dua penyampai berita Belanda, Dennis Storm dan Valerio Zena mahu merasai kesakitan yang dialami oleh kaum hawa ketika melahirkan anak.
Bagi tujuan itu mereka dibenarkan merasaikan kesakitan berkenaan secara simulasi, namun hasilnya, kedua-dua lelaki berkenaan hanya mampu bertahan selama dua jam.
Mereka menyifatkan kesakitan yang dialami itu sebagai satu siksaan.
Storm dan Zena mendedahkan mereka melakukan ujian itu untuk merasaikan pengalaman bersalin selepas mendengar bahawa ia paling menyakitkan di dunia.
Malah ketika memasang alat itu, Zena sempat bertanyakan kepada jururawat “Adakah awak rasa kesakitan ini akan membuatkan saya menjerit,” .
Soalan itu dijawab oleh jururawat ` ya, sudah pasti’.
Biarpun ketika memasang alat berkenaan, kedua-duanya cuba bergurau dan ketawa, namun wajah mereka menunjukkan kesakitan sebenar yang mereka alami.
Dengan pengalaman yang dilaluinya itu, Zena kini berfikir dua kali untuk memiliki anak kerana tidak sanggup melihat isterinya menanggung kesakitan ketika bersalin.
Zena dan Storm bagaimanapun bukan lelaki pertama yang cuba merasai kesakitan berkenaan.
Pada 2009, Dr Andrew Rochford melalui pengalaman sama untuk program TV, What’s Good for You.
Dua jam kemudian, muka Rochford hampir bewarna biru ketika dia sedang menahan kesakitan.

WHITENING SUPER DR GOLD


MENGHILANGKAN JERAWAT

MEMUTIHKAN KULIT WAJAH 

MENGHILANGKAN FLEK HITAM

MENGHALUSKAN KULIT WAJAH


RM50.00/SET

KRIM SAHAJA RM25.00

HARGA TIDAK TERMASUK POS LAJU
CAJ POS LAJU RM6.00 SEMENANJUNG MALAYSIA
RM9.00 SABAH SARAWAK

untuk tempahan boleh terus sms ke 0199913537

Wednesday, January 16, 2013

MaK punyew citer: Kegilaan ramai PAVLOVA

MaK punyew citer: Kegilaan ramai PAVLOVA: Salam...Mak nak updated pasal makanan plak arinie..korang pasti sentiasa dengar akan pavlova nie kan..hurm...rasanya makanan nie dah lama d...

Kegilaan ramai PAVLOVA

Salam...Mak nak updated pasal makanan plak arinie..korang pasti sentiasa dengar akan pavlova nie kan..hurm...rasanya makanan nie dah lama dah mak dengar...tapi mak x pernah lihat...n then ada la 5bulan lepas mak tengok kawan2 dok post pasal pavlova nie..bentuk macam kek..mak imagine ianya adalah kek..besar tau mcm 1kg kek gitu..tapi lama2 mak tgk keluar lak pavlova mini...aih...dalam hati aku nie..nie mesti cuba nie..tapi x sempat la nak order..karang order2 x g ambik lak..n last sampai la jatuhnya hari SELASA 15 Jan mak pun pegi la mydinmall kubang kerian...Amsyarbaker.com yang bukak tapak kat sana...selalunya beli crepe durian kat tapak dia..skang ni nak cubalah pavlova..balik jer dari mydinmall x menyempat bila menunggu farisha aka kakcik balik tadika pasti...mak pun bukak la...mula2 makan perghhh mmg best la rasanya sedap sesangat..sbb creamnya n fresh fruit(cewah omputih...freshfruit..hahahaha) buah2 yang segar tu...atas cream..n kek bwh dia rapuh(kek ke bkn kek kot tp mak x tahu nak panggil apa sorry la yerk...) mmg best bawah dia crispy...sedap lah..harga x mahal RM10.00 mampu beli la..



inilah rupa pavlova tu...best tau...
kalo nak tempah sapew2 dok area kota bharu leh la terus ke 

hp straps Butang Warna Warni

heh~ ada lagi Mak updated kan..?? tu la..kalo dh mula menaip..susah la berenti jari nie..ngapa ek..kaki pun dah kebas letak laptop atas peha nie ha...tapi degil..nak updated jgk satu nie....penangan blog betul la...aiseh...

apa2 pun Mak x kisah..nak jugak updated nie...

butang pun ley jadi hp straps...bila terlebih idea...

Gila Butang~

Haaaa.....kan dah cakap ..bila mak mula menaip...banyak la nak diceritakan...huhuhu~ Skarang ni mak dah ada addict baru tau..gila butang...dr awal bulan Jan 2013 Mak dah mula dok gilew kan shopping butang ni...





Biasa la kan Mak nie kan penjual tegar on9...cari rezeki dek...Mana yang ada rezeki yang boleh dibuat side income...cuba sedaya upaya...zaman skarang zaman duit semuanya...Alhamdulillah berkat usaha...walau x banyak kalo kita usaha ALLAH swt berikan kita rezeki...Kita harus mencari bukan rezeki datang bergolek sendiri...



Nie Butang paling Mak suka...Butang kayu 3cm...Butang2 nie Mak selalu wat brooch...Simple & Nice...
Cam gambar kat bawah nie~

nie design yang lepas ...design yang baru akan Mak upload x lama lagi...~ 
(^-@) peace!!


Habuk dah!!!

Salam...huh!!habuk lah..habuk....mak aiii habuk...singgah sapu habuk jap kat blog nie...dah lama dh kot x berblog...Busy nyer mak kan....bukan busy apa....busy ngan anak2...Dugaan awal bulan nie...lepas sorang2 anak demam..lepas anak mak plak demam...alergik...skang ni abahnya pulak...adoi....nak wat camana Dugaan dari ALLAH swt...
Ok ....undur diri dulu....Assalamualaikum...Selamat Malam...Mimpi yang indah yer...

Wednesday, January 2, 2013

Jatuh Cintan Sudah

Salam....Dah masuk tahun 2013 dah kitew yew...Camana azam korang..semua dah start jalan ke....?? Hehe~ Mak masih cam biasa jalankan rutin harian..Azam??? Azam mak ...erm..x tau la...Mak x leh simpan azam2 nie... Mak dah jatuh cintan plak ngan dia nie...dah 2 taun lebey tau mak jatuh cintan ngan dia...huuuuuuuuuuuuuu...lama tu...Mak mula jatuh cintan ngan dia akhir 2010...mula2 rasa eee..malas aku ngan dia nie..nyampah la...banyak sangat songeh~...nak itu laaa..nak ini laaa...susah plak tu nak dapatkan barang2 dia...hah...mula2 rasa kejap jer nie aku jatuh cintan ngan diaa...x sampai sebulan...tapi bila tiap2 hari mak dok tengok dia...Mak rasa mcm...erm....sungguh2 jatuh cintan la....Korang nak tahu apa...ehehhehehe
ta~ daaaaaa~ apa lagi jualan kraft Mak la...bukan orang yer.....ngeh..ngeh...ngeh.....

Nie design penutup 2012 dari Mak...merangkap Design baru 2013