Wednesday, November 28, 2012

Hobi ke Pendapatan

Just nak kongsi pengalaman.. n sesiapa yang rasa nk buat income ..boleh jer...rajin n malas jer..like me..ade rajin ..ade malas...x leh lari dr semua ni kan..tp me banyak malas la dr rajin..haha..
1st join kraft felt..bukan main lagi...ku di heret oleh biras ku.. aka adik kakak ipar...masa tu ingat lg aku punya biz bercelaru..as daritzcollection yang baru mula nak naik...target pun dah capai masa tu...dah nak cecah setahun perniagaan ..nak maju dah...tp ALLAH Maha Kaya..Maha Mengetahui apa yang akan terjadi..berlaku la porak peranda dalam family...n then...aku jd malas nk bukak kedai...jadi malas nk berniaga...so...mak aku ckp ko tutup jer la kedai...ko lelong jer brg2 dlm kedai..tiap2 malam nangis...otak serabut...semua down..
So biras aku tgk aku down..dia pun ckp..." mek, aku daftar ko masuk bengkel ngn SUS & The FELT Product" nt kita g skali..yuran RM70.00 sahaja...ko boleh blaja wat kraft..n side income kalo ko rajin..dgn rajin + malas aku pun g jgk la..tp ckp kat mak aku g blaja jahit baju..haha(tipu sunat xpe..zaman dolu2 ckp..skang x boleh dah x baik..)Mula2 masuk bengkel..aku tgk benang n jarum...dalam hati "ohhh tidak...aku x suka buat benda remeh nie" coz aku x minat menjahit...lagikan baju kurung aku yang dah potong ..jahit ckit mak aku siapkan nie lagikan brg kraft..di bengkel tu aku diberi 3 pattern...brooch burung hantu...keychain bentuk love..n klip bunga..dr jam 8pg hingga kul 1lebih jumaat dah br aku siap..orang lain x sampai kul 12 dh siap.,.nampak sangat aku ni mmg malas menjahit...terasa nk patah tulang belakang..sbb membongkok,..n last aku dapat siapkan jugak....haha~ 
Now dh setahun bergiat dalam kraft..Alhamdulillah walaupun x banyak..kira sebulan masuk jugak..
Sesiapa nak buat brg kaft..boleh la cuba dlm kraft felt nie..x rugi...

Inilah hasil2 yang me~ buat..
nak tengok lagi boleh

Add Cantek Kraft
 https://www.facebook.com/cantek.kraft?ref=ts&fref=ts

 Like
 PAGE Cantekkraftenterprise di Facebook..
https://www.facebook.com/Cantekkraftenterprise?ref=ts&fref=ts







Selamat mencuba kepada yang berminat~

No comments:

Post a Comment