Sunday, May 15, 2011

BENGANG!!!

ZaaaaaSssss!!! dr semalam lg aku bengang..nak citer r nie..dah tertekan sgt!!!
ingat hari nie dah clear la apa yang aku g ngan mak aku semalam kat kedai nak beli mesin jahit..bkn main la suruh sign aggrement psl jual beli..oiiihhh~ dah la sampai2 aku tanya saya nk mesin nie harga RM2695..saya nk tahu function dia apa..camana..bdk 2 owng nie x tau nk terangkan so dia kata akak nk buat apa ngan mesin nie..byk ke nk guna...sbb aku pegi ngan perut buyong aku nie..mak aku pun pakai selekeh...muka aku pucat ..igt kitaorang nie sengket r agaknya..alah akak ambik yang nie jer la..RM1998..aku kata x nak saya nk yang nie jgk...pastu aku tanya la sbb nak ambik hati penjual nie yang x reti nk senyum,..pengurus pun tgk kami sebelah mata jew..ceh~ 
tanya function x tahu..tanya berapa corak leh pakai pun x tahu..last2 aku mintak katalog..adew katalog x dik..adew kak..katalog depan biji mata x reti nk belek terangkan kat pelanggan..padahal leh baca kat bwh katalog beza camana..selok sungguh..last2 aku plak buat2 pandai..oOOooo nie sbb corak RM1k lebey nie dia hanya 100++ lebih jer corak..yang RM2k nie 220++ corak..itu la beza dia..yang 2k nie adew cd..kita bley rujuk..yang 1k nie x leh rujuk cd...kan kan kan(ngan cara perli la wey...)
lepas aggrement di sign aku bayar la muka nk wak ansuran bayar RM158 sebulan...ambik la slip gaji aku...semua dh clear aku igt ke bleh la mesin pg nie..last2 pagi nie 15/5 jam 9 pg call.."salam kak saya nk isi on9 nie pasal ansuran akak nk beli mesin...dia tanya la akak menetap kt cni dh berapa tahun ek..pendapatan berapa ek..akak keje apa ek.."okey kak kalau dh lulus saya akan call akak balik..semalam x ckp pun berapa hari ambik masa nk buat kan..so mak aku pun apa lai..ngamok la..dah la g semalam kedai mcm x nk layan..tanya itu ini x reti..mak aku pun bg cash..ko pegi bayar skarang CASH...x yah hutang2..nampak payah sangat...


Aku pun kul 10 pegi la ngan perut boyot nie..x byk ckp la..aku bayar cash igt leh ambik mesin terus wat balik..nt petang saya akan hantar yer..dr jam 11 pg sehingga kul 630 ptg x sampai2 lagi mesin aku..nie mak aku lak bebel...bila mesin nk sampai nie..aku call pejabat yang aku beli mesin kat tg chat nie..saya nk tanya la bila mesin saya nk dihantar ek..boleh ke dia jawab awak boleh call sendiri tak orang yang hantar mesin tu...adew ke patut..sepatutnya la kan dia la call utk pelanggan yang beli mesin kat dia..dan inform balik..kalo x leh call saya bleh tolong call..huh~ aku ngan kasar nyer ckp...awk bg no hp dia kat saya saya yang call sdiri...syarikat gni..baik x yah bukak syarikat dok umah basuh baju lagi bagus..SAKIT HATI AKU~sbb dah bayar deposit la aku sanggup g bayar cash...kalo x bayar deposit Rm200 lebey x hingin aku g sana..nie FIRST n LAST aku g syarikat XXXXXX kat tg chat..
kene buat aduan kat syarikat besar owng cam gni...x pandai nk berkomunikasi ngan pelanggan...

Harap2 xdek owng kene mcm aku n mak aku..x rasew nk hormat pelanggan umur cam aku..pls respect my mother la yang warga emas..sebaik2nya kalo br bukak syarikat sila la ambik hati pelanggan baru pelanggan tu rasew sejuk n sentiasa akan berurusan ngan anda~

Friday, May 13, 2011

Segalanya memberi Semangat~

Hooppsss~ Assalamualaikum...happy saturday mornink...~ tp adew yang x happy pagi2 dh kenew mareh kat hubby~ sbb semalam mamai..dia bwk balik barang aku ngantOk giler las...~ pd tadi tanya.." abg kain tu bangah n kakdah bagi ek..?" laki aku jawab.." ak aaa..sapew lagi bagi dh owng ckp semalam tido..,bangun bukak p2 owng ckp pun x dengor" aih...dalam hati ske hati la nk bebel mau mandi lah~ x larat aku pagi2 dgn perut buyong asyik kene marah jer..

SABOR!!!
SABOR!!!

Jap lagi kan nk g kedai SINGER nk beli mesin jahit Curvy...no marey2 yer..huhuhu~
x sabor nih nk beli...mesin jahit..x pernah2 nk beli mesin jahit...disebab kan ngandung nie aku asyik menjahit..dan BERJAYA buat tilam baby..rasew teruja la plak..Bonda yang mula2 bebel ngan kerjaya ke 3,4,5,6 @ 10 mungkin la...kali nie mmg dia ske tgk sbb anak dia dh ske menjahit..haaaaaa~ nie dsebabkan otai menjahit aku la nie Ros`Rashid yang heret aku supaya minat menjahit..~ tq nana~ uhukkk~sedey plak...adoi ngandung2 nie sensitip skit..sbb selalu nya marah jer keje..huhuhuhu

So now..tunggu result bonda..psl mesin..

MESIN >>>oh MESIN>>>> ku datang survey mu...~

Friday, May 6, 2011

Selamat Hari Ibu Sedunia~

Salam buat IBU~ IBU di Dunia...
Sejak dr kecil ibu yang menjaga,mengasihi,menyayangi kita kan...Nyamuk nk gigit pun takut sebab selalu kita diawasi oleh ibu tercinta..seperti juga saya mendapat seorang ibu yang penyayang dan sanggup korban kan apa saja buat saya dan adik beradik..kepada yang diluar sana syukurlah kpd ALLAH swt bahawasanya kita dilahirkan dengan kasih sayang cukup dan ber ibu..Nasib kita baik..jadi jgn abaikan ibu kita..
Nak kata ibu x membebel adew ke atas dunia nie..kecuali ibu kita mempunyai masalah percakapan..Ibu saya ske membebel..walaupun saya dh nak beranak 5 saya masih lagi kene bebel bukannya apa..bebel tu satu ingatan kepada kita..x kira la saya muncung ke saya tarik muka ke tp saya tetap sayang ibu..saya bersyukur kerana ibu saya selalu bebel ..bayangkan kalo ibu saya x bebel sehari..rasew mcm ade yang x kene kan..baik ibu saya bebel saya leh igt apa yang ibu saya ckp untuk selama-lamanya..kalo saya terasa tu biasa la..anak mana x terasa kalo kene bebel ...kita pun akan jd ibu gak...anak2 akan membesar seperti ibu kita lalui sekarang..
Nak ceritakan saya dok Pahang selama 4 tahun..tiap2 hari saya call ibu saya walaupun saya dh beranak 3..kalo x dengar suara ibu saya sehari mula la saya rasew rimas..walaupun saya dh bersuami dan ber anak..Ingat ek kita adew anak ..anak kita akan ingat kita sekiranya kita selalu ingatkan mak kita..SAYA SAYANG MEK~ 
Buat ibu2 di luar sana ...yang mana dah menjadi ibu...akan menjadi ibu dan akan melahirkan anak..Semoga kita sentiasa menyayangi Ibu kita walau dia masih hidup,berharta atau tidak berharta..Sayang Ibu sentiasa~ Bebelan Ibu satu pengajaran dan pedoman buat kita di masa akan datang~..

Selamat HARI IBU SEDUNIA~