Saturday, April 30, 2011

ZaSSS!!! dapat jgk akhirnya!!!

Uih~ sudah lama aku nak buat nie..sampai aku koyak2 kan kain felt !! sbb nya x susah nk jahit zip!! huh~ 
dok relax2 td datang la mood yang mmg rasew nk buat benda alah nie..apa lagi dh muncul dalam kepala otak nie camana nk buat..aku pun terus ambik suku kain dan gunting bentukk~ cewah..ambik zip hah tampal terus kat kain tu~ mmg bangga la rasew arinie...sbb mood yang datang tiba2 jd lah benda alah nie ...nak tahu apa...
teng teng teng



BEG DUIT leh letak ic,lesen,kad atm duit syiling n duit kertas...herherher~
warna pun ley request!!
 nie lah benda alahnya sebulan lebey aku dok pk camana nk jahit zip..guna mesin x jd..
last2 guna tangan jer la..

untuk anak sedara yang byk buat SALE keychain di sekolah..ATHIRAH namanya..tiap2 minggu mesti adew order dr kawan2..Thansss kakngah~ n student ABIM kota bharu...

nk tgk design lain leh ke link nie www.cantekkraft.blogspot.com


Thursday, April 28, 2011

MAY MENJELMA X LAMA LAGI!!

Wah~ jap jew kan nk tiba bulan MAY dah..herm...cepat masa berlalu..setahun demi setahun..apa perancangan tahun nie utk IBU tersayang..BULAN MAY BULAN UNTUK IBU~
apa perancangan utk mak sayew tahun nie..last year bagi bunga orchid..ya la kan nk bagi benda mahal..x layak lg..so bagi apa yg setakat mampu jer..kasih sayang saya pd ibu...kalo nk cakap x sakitkan hati ibu..saya manusia biasa jer..sikit pun mesti saya buat silap..tp alhamdulillah saya masih tidak kecewakan ibu saya~ saya sentiasa menjaga hatinya dan perasaannya..x lupa dgr rintihan dan keluhan seorang ibu kepada anak..itulah yang saya dapat buat utk ibu saya..SAYA SAYANG IBU SAYA~ SAYANG sangat2..
So,x ley nk ckp panjang2 r..ntkan nangis lak..nie pun dh menitis airmata..huhuhu~ sensitif gak aku nie~ x lama lagi aku lak akan berada ditempat ibuku dan dgn karenah2 anak2 yang semakin membesar dan hidup dalam keluarga masing2..
Jadi..utk semua jagalah hati ibu anda supaya x terguris...nt sambung balik..nk menaip pun x sonang si kecik dok nk menaip gak...
bye~ bye~

Friday, April 22, 2011

PUISI UNTUK AYAH petikan dari NUKILAN SEORANG INSAN

Puisi nie aku terbaca masa dok tengah2 cari puisi2 lama...jd terjumpa laaaaaaaaa~ puisi utk ayah nie..rasew meleleh airmata~ sbb ayahnda dah nk masuk 3 thn meninggalkan kami..so utk tatapan kita semua.."HARGAILAH ORG TUA YG MASIH ADEW"

SUNDAY, JUNE 19, 2005

[ Puisi ] :: Untukmu Ayah
Ayah,
Setiap kali memandang wajahmu
Hati ini begitu bersyukur
Hati ini begitu bahagia
Kedapatan seorang ayah sepertimu.

Ayah,
Kehidupanku serasa bermakna
Dengan titik peluhmu
Aku dan adik-adik mengenali dunia
Dengan kasih-sayangmu
Aku dan adik-adik mengenali bahagia
Dengan ilmumu
Aku dan adik-adik mengenali Allah Yang Maha Esa.

Ayah,
Aku tahu susah payahmu
Aku tahu deritamu
Aku tahu budimu
Semuanya kau persembahkan
Tanpa sedikit pun rungutan
Tanpa sedikit pun kemalasan
Demi membela diri kami sekeluarga.

Ayah,
Jutaan kasih dan penghargaan ku hulurkan
Buatmu yang sentiasa jerih dan perit
Sanggup berkorban segalanya
Hanya kerana keluarga tercinta.

nash v. khan
19 Jun 2005
11.05 pm

Lama Menyepi~

Tik..Tok..Tik..Tok...
Apa nk taip kat cni~..?
Apa nk coret kat cni?
hermmmm~ herm~
Salam semua...dah lama kan x open blog skeskekuz nie...al maklum la kan...byk sgt keje..ku sibukkan diri utk kraft skang nie...daripada dok pk kan masalah yang menimpa family aku aritue kan..baik laaaaaaaaa~ aku sibukkan diri aku...xdek guna nya nk pk pasal owng..tp kita manusia nie..x lari dari masalah...kebahagiaan x selalunya sukew...mesti adew duka dalam hidup kan..kedukaan mengajar kita erti kematangan dalam hidup..tp aku nie jenis susah ckit nk terima kedukaan..sbb masa kecik2 selalu happy jew..x happy masa x siap keje skolah..bb g skolah takut kene marah dek cikgu..berdiri tepi longkang..hahaha~ itu la x sanggup nk g skolah kalo keje skolah x siap..macam2 alasan la bagi kat mak aku..sakit perut~buat2 masuk bilik air byk kali..cirit birit la konon...huhuhu~ ske kan teringat zaman skolah..zaman skolah zaman paling meriah dalam hidup..
Skang nie dah beranak tgk la peel anak plak..adew sama cam peel aku zaman skolah dulu~
K r...setakat nie la ek..masew makan plak..jom makan burger..nyum3...menambahkan lemak ..besshhh wooooooo~ bye bye...tata ..titi..tutu~

JAngan Lupew tau...!!! jumpa kat ..my kraft blog: