Friday, March 18, 2011

Kraf felt!!

Hobi baru aku...menghasilkan kraf yang tecik2 nie...keychain la byk skali..lain2 kureng ckit..mula2 rasew nk patah kepala sbb asyik tunduk jew mengadap benda alah nieee....walaupun tecik kalo tersalah jahit rasew nk menangis n baling jew..tp semangat..semangat sbb aku penat dh jahit ,tetas ,jahit ,tetas jahitan nie..huih~ ore kelate kato..jahit~ tetas,jahit~tetas padey dok setakat tu jah la..pastu dok sekong dalam plastik..haha~ tu mak aku yg ckp..sbb dia angin dia suh g blaja jahit baju aku g blaja jahit kraf..kehkehkeh~..hangin~ hangin~huhuhu~ sabor yer mak nt owng g blaja jahit baju lps...owng bosan jahit kraf nie..hukhukhuk~

ini lah hasilnya...thanxxsss to nana yg heret aku g blaja jahit kraf...pandai gak aku buat..walau x secantik kraf ko...kuikuikui...promote ckitt..nie lah gambor nyewwww~


oopppsss jgn perasan yew..nie nana yang buat bukan aku buat...kuikuikui~




haaaaaaaa~ nie baru aku buat...1st time nie buat..lps kuor bengkel kraf yg dianjurkan oleh kedai sus..huhu

yang nie plak!!!???? herm....sapew wat..uhuks~ Nana buat la...




haaaaaaaa~ kalo yang nie aku buat..kehkehkeh~ dh makin okey dh ckit jahitan...untuk Reunion SMPuteri..aku punya reunion la tuuu~


nie yang latest skali...herm aku jahit dr Sham balok kuantan yang tempah..ngengenge

dannnnnnnnnnnn~ ini....hasil dr kerja Nana...bkn aku ek...aku x se kreatif dia lagi..

So ,apa tunggu lagi tunggu kedatangan stuff baru yang akan datang..hihihi~ taaaaaaaaaaaaaaaaaaataaaaaaaaaaaaa~

Thanssss 4 coming~..

BulAn MaC

Tut~ tut~ tut~ jam dah menunjukkan 11.59 pg...huh pagi lagi wey..lum masuk tengahri..huhuhu~ jeng jeng~ dh masuk jam 12 temngahari dh..baru jer berapa patah perkataan aku taip..herm...rasew lemau plak..pk bulan 3..bulan 3 byk nostalgia dalam diri aku...pahit ,manis cuma masam dan masin jer takdek..sbb mmg x pernah adew dalam istilah kenangan masam dan masin..huihuihui~
aarrgghhh~ sambung citer balik..bulan 3 bulan kelahiran aku..cewah..dh nk masuk 30`an dah..mak aih dah tua la ek aku nie..herm..padan la ank dh dekat sedozen..huhuhu~ 10 years berkahwin..alhamdulillah rintangan yang kuat makin lama berumahtangga makin banyak dugaan yang ALLAH swt berikan pd aku..
Bulan 3 jgk meningatkan aku ttg zaman aku ngan kawan2 kat uitm bersama myprem mekna,ayu,anum dgn berita gempar yang salah seorang student uitm buang anak dlm tandas..huh~ jeng + sumbak..bukan kami yew bukan kami...cuma bdk tu satu hostel jew ngan kami..bilik lain2 r...dengan kebetulan my pakwe my prem datang ambik my prem utk keluar makan..jadi kami 3 owng nie antor la...tunggu kat tepi pantai...after myprem pegi ngan pakwe dia..adew la satu org kampung yang dikatakan ising dan x berapa waras datang meluru ke arah kami bertiga..huh no 3 gak..mamat nie ckp sapew k datang ambik kwng mung tadi..Mung asl manew..dgn pisau kecik yang dihalakan kat aku..2 owng kawan aku dh menyorok di belakang..sib baik la aku nie semangat kuat..pdhal dalam hati astagfirullahalazim...mati la aku kali nieee kalo kene tusuk pisau..sib baik laaa adew senior nie datang owng kg nie jgk..tolong tenangkan mamat yang ising nie..huh~ lepas tu senior nie suh aku n myprem pegi..esok nya g kuliah malu lak aku terserempak ngan senior nie..kesiannnn~ 
Alhamdulillah walaupun blaja x abis..aku masih teringatkan kisah2 kat uitm dulu..banyak memberi aku pengajaran pd diri dan membuat kan aku bertambah semangat dan dapat tempuhi dugaan setelah berjaya menghabiskan study kat ibukota di KL walaupun ianya hanya Sijil...huhuhu~ diploma x lepas r..sbb x ambik exam..gaduh ngan lecturer shorthand nyer pasai..huhuhu~ harap2 ank2 aku x ikut peel aku..kuikuikui~ 
Zaman Sekolah tidak sama dgn Zaman perkahwinan..banyak manis yang dilalui bersama kawan2..huhuhu~

Friday, March 4, 2011

Zizan Raja Lawak feat Dina - Selamat Tinggal (full and lyric)



Malam2 cam gni teringat plak..zaman2 skolah dulu...sukew sgt dengar lagu nie..tersenyum sendiri..kalau dapat putarkan masa aku lebih rindukan kwn2 seperjuangan...walaupun ia hanya sementara..hanya zaman persekolahan adalah satu masa paling indah dalam hidup...Syukurku ucapkan pd ALLAH swt kerana memberi ku peluang memiliki memori indah bersama kawan2 sekolah..I LOVE MY FRENZZ ~