Sunday, May 15, 2011

BENGANG!!!

ZaaaaaSssss!!! dr semalam lg aku bengang..nak citer r nie..dah tertekan sgt!!!
ingat hari nie dah clear la apa yang aku g ngan mak aku semalam kat kedai nak beli mesin jahit..bkn main la suruh sign aggrement psl jual beli..oiiihhh~ dah la sampai2 aku tanya saya nk mesin nie harga RM2695..saya nk tahu function dia apa..camana..bdk 2 owng nie x tau nk terangkan so dia kata akak nk buat apa ngan mesin nie..byk ke nk guna...sbb aku pegi ngan perut buyong aku nie..mak aku pun pakai selekeh...muka aku pucat ..igt kitaorang nie sengket r agaknya..alah akak ambik yang nie jer la..RM1998..aku kata x nak saya nk yang nie jgk...pastu aku tanya la sbb nak ambik hati penjual nie yang x reti nk senyum,..pengurus pun tgk kami sebelah mata jew..ceh~ 
tanya function x tahu..tanya berapa corak leh pakai pun x tahu..last2 aku mintak katalog..adew katalog x dik..adew kak..katalog depan biji mata x reti nk belek terangkan kat pelanggan..padahal leh baca kat bwh katalog beza camana..selok sungguh..last2 aku plak buat2 pandai..oOOooo nie sbb corak RM1k lebey nie dia hanya 100++ lebih jer corak..yang RM2k nie 220++ corak..itu la beza dia..yang 2k nie adew cd..kita bley rujuk..yang 1k nie x leh rujuk cd...kan kan kan(ngan cara perli la wey...)
lepas aggrement di sign aku bayar la muka nk wak ansuran bayar RM158 sebulan...ambik la slip gaji aku...semua dh clear aku igt ke bleh la mesin pg nie..last2 pagi nie 15/5 jam 9 pg call.."salam kak saya nk isi on9 nie pasal ansuran akak nk beli mesin...dia tanya la akak menetap kt cni dh berapa tahun ek..pendapatan berapa ek..akak keje apa ek.."okey kak kalau dh lulus saya akan call akak balik..semalam x ckp pun berapa hari ambik masa nk buat kan..so mak aku pun apa lai..ngamok la..dah la g semalam kedai mcm x nk layan..tanya itu ini x reti..mak aku pun bg cash..ko pegi bayar skarang CASH...x yah hutang2..nampak payah sangat...


Aku pun kul 10 pegi la ngan perut boyot nie..x byk ckp la..aku bayar cash igt leh ambik mesin terus wat balik..nt petang saya akan hantar yer..dr jam 11 pg sehingga kul 630 ptg x sampai2 lagi mesin aku..nie mak aku lak bebel...bila mesin nk sampai nie..aku call pejabat yang aku beli mesin kat tg chat nie..saya nk tanya la bila mesin saya nk dihantar ek..boleh ke dia jawab awak boleh call sendiri tak orang yang hantar mesin tu...adew ke patut..sepatutnya la kan dia la call utk pelanggan yang beli mesin kat dia..dan inform balik..kalo x leh call saya bleh tolong call..huh~ aku ngan kasar nyer ckp...awk bg no hp dia kat saya saya yang call sdiri...syarikat gni..baik x yah bukak syarikat dok umah basuh baju lagi bagus..SAKIT HATI AKU~sbb dah bayar deposit la aku sanggup g bayar cash...kalo x bayar deposit Rm200 lebey x hingin aku g sana..nie FIRST n LAST aku g syarikat XXXXXX kat tg chat..
kene buat aduan kat syarikat besar owng cam gni...x pandai nk berkomunikasi ngan pelanggan...

Harap2 xdek owng kene mcm aku n mak aku..x rasew nk hormat pelanggan umur cam aku..pls respect my mother la yang warga emas..sebaik2nya kalo br bukak syarikat sila la ambik hati pelanggan baru pelanggan tu rasew sejuk n sentiasa akan berurusan ngan anda~

No comments:

Post a Comment