Friday, March 18, 2011

BulAn MaC

Tut~ tut~ tut~ jam dah menunjukkan 11.59 pg...huh pagi lagi wey..lum masuk tengahri..huhuhu~ jeng jeng~ dh masuk jam 12 temngahari dh..baru jer berapa patah perkataan aku taip..herm...rasew lemau plak..pk bulan 3..bulan 3 byk nostalgia dalam diri aku...pahit ,manis cuma masam dan masin jer takdek..sbb mmg x pernah adew dalam istilah kenangan masam dan masin..huihuihui~
aarrgghhh~ sambung citer balik..bulan 3 bulan kelahiran aku..cewah..dh nk masuk 30`an dah..mak aih dah tua la ek aku nie..herm..padan la ank dh dekat sedozen..huhuhu~ 10 years berkahwin..alhamdulillah rintangan yang kuat makin lama berumahtangga makin banyak dugaan yang ALLAH swt berikan pd aku..
Bulan 3 jgk meningatkan aku ttg zaman aku ngan kawan2 kat uitm bersama myprem mekna,ayu,anum dgn berita gempar yang salah seorang student uitm buang anak dlm tandas..huh~ jeng + sumbak..bukan kami yew bukan kami...cuma bdk tu satu hostel jew ngan kami..bilik lain2 r...dengan kebetulan my pakwe my prem datang ambik my prem utk keluar makan..jadi kami 3 owng nie antor la...tunggu kat tepi pantai...after myprem pegi ngan pakwe dia..adew la satu org kampung yang dikatakan ising dan x berapa waras datang meluru ke arah kami bertiga..huh no 3 gak..mamat nie ckp sapew k datang ambik kwng mung tadi..Mung asl manew..dgn pisau kecik yang dihalakan kat aku..2 owng kawan aku dh menyorok di belakang..sib baik la aku nie semangat kuat..pdhal dalam hati astagfirullahalazim...mati la aku kali nieee kalo kene tusuk pisau..sib baik laaa adew senior nie datang owng kg nie jgk..tolong tenangkan mamat yang ising nie..huh~ lepas tu senior nie suh aku n myprem pegi..esok nya g kuliah malu lak aku terserempak ngan senior nie..kesiannnn~ 
Alhamdulillah walaupun blaja x abis..aku masih teringatkan kisah2 kat uitm dulu..banyak memberi aku pengajaran pd diri dan membuat kan aku bertambah semangat dan dapat tempuhi dugaan setelah berjaya menghabiskan study kat ibukota di KL walaupun ianya hanya Sijil...huhuhu~ diploma x lepas r..sbb x ambik exam..gaduh ngan lecturer shorthand nyer pasai..huhuhu~ harap2 ank2 aku x ikut peel aku..kuikuikui~ 
Zaman Sekolah tidak sama dgn Zaman perkahwinan..banyak manis yang dilalui bersama kawan2..huhuhu~

No comments:

Post a Comment